Share

Wat hadden we het druk de afgelopen maand. Musk probeert Twitter naar een compleet ander universum te krijgen en we raken niet uitgepraat over ChatGPT (ik trouwens ook niet). Ondertussen dansen we maar wat op TikTok. Wat moeten we er eigenlijk mee? Over dansen gesproken? Wat moet ik eigenlijk met mezelf? Meedansen?


Toen ik dacht dat ik genoeg gereflecteerd had, kwam er de januari-blues. Sombere en korte dagen, veel mede-ondernemers die meerdere weken naar een zonnig oord gingen (fijn om herinnerd te worden hoe de zon eruit ziet), een te rustige mailbox, tekort aan vitamine D, B12 en ijzer. Ik heb mij eens fitter gevoeld. 


Ik had geen tijd of zin om hierin te blijven hangen waardoor ik op ontdekkingstocht ging naar hetgeen waar ik echt blij van word, in geloof en ook goed in ben. Waarom raad ik je aan met mij samen te werken en niet met een andere contentmarketeer?


Wie mij op LinkedIn volgt, weet dat ik altijd hamer op de toegevoegde waarde. Wat is jouw impact? Waarom stap je elke dag uit bed? Wat heb jij je klanten te bieden? Waarom zijn jullie geen bundeling van loze kreten? Waarom heb je wel degelijk wat te vertellen? 

Genoeg vragen, tijd voor antwoorden. Het wordt steeds belangrijker om je toegevoegde waarde te kennen, communiceren en te bewijzen. Toch zie ik nog genoeg MKB-bedrijven hier onvoldoende mee bezig zijn.


Ta-da, hier is Lisa. Laat ik hier nou graag mee helpen. Ook in deze nieuwsbrief deel ik graag tips hierover, maar lees je ook ontwikkelingen die hierop inhaken. 

En ik vind het ook heel leuk als je reageert! Heb je een opmerking of wil je sparren? Geef gerust een gil. :-) 


Groet,

Lisa

Facebook en Twitter in een neerwaartse spiraal. TikTok en Snapchat schieten omhoog

Vorige maand maakte Newcom Research & Consultancy de nieuwste social mediacijfers bekend. Voor de marketeers is dit altijd smullen, omdat je ziet hoe de platformen in Nederland bij diverse leeftijden in de smaak vallen. Deze informatie is ook essentieel voor je contentstrategie om zo te evalueren of jullie nog wel op het juiste spoor zitten. 

Vorig jaar vond ik de cijfers wat 'mwah'. Er zat niks spannends of zeer verrassends bij. Dit jaar zien we een grote duik wat betreft gebruik van Facebook en Twitter. Ook zien we dat de gemiddelde leeftijd van de gebruikers op TikTok om hoog schiet. Hmmm, interessant. Lees gerust het artikel en gebruik de kennis voor je social strategie.


Lees over de socialmediacijfers in Nederland
Dikke rijen voor de frietkraam dankzij TikTok

Dikke rijen voor de frietkraam dankzij TikTok

Heeft TikTok weinig impact? Think again! Het platform heeft er meerdere keren voor gezorgd dat er plotselinge hypes ontstonden. Dit keer geniet een Amsterdamse ondernemer van bijzonder veel (gratis) reclame, doordat zijn tent nu bekend staat als een toeristische hotspot. Een lange rij toeristen die graag lang wachten om een patatje te kunnen bestellen. Eerlijk gezegd mag het van hem wel een tandje minder: de zaak is inmiddels zo populair dat de hele buurt vastloopt.
Fascinerend platform is het toch... 

Lees hier verder

Werk aan je briefing wanneer je AI inzet

Wellicht heb je al uitgebreid gespeeld met ChatGPT of Descript. Ik in ieder geval wel. Of het nu gaat om muziektips of een cadeau. ChatGPT gaf mij advies. Ik leerde al snel het cruciale aspect van een briefing. Wanneer je advies of tekst vraagt aan een ander persoon, dan krijg je te maken met een menselijk aspect: de persoon kent de situatie iets beter en kan makkelijk zijn menselijke kennis en emotie inzetten bij het beantwoorden van de vraag. Hij of zij gebruikt de menselijkheid om de vraag aan te vullen. Een AI-tool is wat dat betreft blanco. Wanneer je briefing niet helder en concreet genoeg is, is de output dit logischerwijs ook niet. Zo merkte ik bij mijn vraag om muziektips dat ik nog meer context moest geven wat betreft de gevraagde sfeer. Ook had ik bij tips voor een cadeau veel meer informatie moeten geven over het karakter van de betreffende persoon. 


Ben je niet sterk met het schrijven van de briefing, dan merk je dat meteen in de output van de gegenereerde content. Het is voor mij in ieder geval een mooie spiegel om volledigere briefings mee te leren schrijven.

Wil jij meer controle over je content? [GRATIS]

Met de 'fix-je-social-mediakalender' werk jij in een klap aan een jaaroverzicht voor jouw social content. Je hebt meteen heel het jaar overzichtelijk op een rij, waardoor je makkelijk vooruit kunt werken. Ook houd je direct en makkelijk de customer journey in te gaten doordat de kalender werkt met de 4-fases. Zo weet je meteen dat je je focust op elke fase van de klantreis. 

Ook is in deze kalender de vakanties en feestdagen verwerkt. Wel zo overzichtelijk. 

Vraag gratis de contentkalender aan

Email Marketing door ActiveCampaign